Gezonde vleesvervangers

peulvruchten

Gezonde vleesvervangers

Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae die zowel een zaadje als een vrucht is. Het wordt meestal gekweekt voor voedsel, als groente, voor veevoer en kuilvoer, of als groenbemester, die wordt gebruikt voor kunstmest en bodemverbetering. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten. Ze zijn allemaal eetbaar en bieden verschillende voordelen. Lees verder om erachter te komen waarom goed voor je zijn!

Linzen, erwten, bonen en spliterwten behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn een geweldige bron van vezels. Ze bevatten ook veel B-vitamines, koper, ijzer, mangaan en magnesium. Bovendien zijn ze cholesterol- en verzadigd vetvrij. Peulvruchten zijn daardoor een gezonde, betaalbare aanvulling op elk dieet. Zelfs de meest gezonde vegetariƫrs kunnen baat hebben bij het eten van meer peulvruchten!

Er zijn verschillende soorten peulvruchten, waaronder erwten. De meeste erwten bevatten veel koolhydraten en eiwitten, met een kleine hoeveelheid vet. Een kopje gekookte groene erwten bevat 8,6 gram eiwit en 25 gram koolhydraten. Evenzo heeft een kopje gekookte spliterwten 231 calorieƫn en slechts een kleine hoeveelheid vet. De zoetheid van erwten maakt ze een uitstekende keuze voor het veganistische dieet.

Een andere manier om peulvruchten in uw dieet op te nemen, is door ze toe te voegen aan uw smoothies of salades. Ze zijn een geweldige bron van vezels en eiwitten. En ze zorgen er ook voor dat je langer een vol gevoel hebt, waardoor je minder eet. Er zijn echter enkele nadelen aan het eten van peulvruchten. Ten eerste bevatten peulvruchten lectines, die de opname van mineralen zoals calcium, ijzer, fosfor en zink verhinderen. Om de lectines te verminderen, probeer ze op hoog vuur of in een natte omgeving te koken. Dit zal u helpen ze gemakkelijker te verteren en de gasproductie te verminderen.

Klik hier om meer te lezen: https://www.valledelsole.nl/