powerapps

Zullen de PowerApps van Microsoft een revolutie teweegbrengen in tablet-pc

De PowerApps van Microsoft zullen naar verwachting het volgende grote ding zijn in smartphone-apps. Het nieuwe aanbod van het bedrijf is echter misschien niet zo opwindend als sommige mensen misschien hadden gehoopt. Ondanks enkele vroege haken en ogen, lijkt het erop dat PowerApps in de toekomst het juiste snoer zal raken voor de acceptatie van smartphones. De sleutel is de platformonafhankelijke compatibiliteit, waardoor elke Windows Phone-app op elk Android- of Blackberry-apparaat kan worden uitgevoerd. Deze functionaliteit is echter mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Met een enorm scala aan apps die al op de markt zijn, waaronder enkele die specifiek zijn bedoeld voor ouderen en gehandicapten, kan het gebrek aan native toegang tot de apps van deze gebruikers een belemmering blijken te zijn. Aan de andere kant werken de meeste PowerApps met de meest recente Android- en Blackberry-smartphones. Het probleem komt voort uit het feit dat slechts enkele apparaten de Windows Store ondersteunen, waardoor het slechts accessoires voor bestaande smartphones zijn, in plaats van iets dat als een geheel nieuw product kan worden beschouwd.

Desalniettemin, zelfs als apps die het platform gebruiken een hit zijn bij de ontwikkelaars en gewone consumenten, kan het gebrek aan toegang tot specifieke apps de gemiddelde tablet-pc-gebruikers uitschakelen. Het kan geen kwaad om groot te dromen, maar verwacht nog niet van boord te springen. De eerste poging van Microsoft om een standaard app-platform te bieden, heeft misschien niet echt gewerkt. Het idee achter PowerApps was om het bedrijf direct toegang te geven tot zijn eigen reeks softwaretools en services. Gezien de moeilijke geschiedenis van het bedrijf als het gaat om mobiele apps, is de kans klein dat er iets geweldigs uit het project komt.

Het probleem zit hem in het idee dat PowerApps gewoon een uitbreiding is van bestaande Windows-programma’s, in plaats van een geheel nieuwe en frisse ervaring. Voor tablet-pc’s is dit een fatale fout. Zelfs de beste Windows 7-tablet-pc’s hebben slechte software en een gebrek aan functies. Aan de andere kant draaien Android-tablets op een overvloed aan verschillende softwareplatforms en zijn ze veel geavanceerder in termen van gebruikerservaring en functies. Met dit in gedachten zou het logisch zijn als het PowerApps-team een eigen speciale softwareoplossing zou hebben.

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen van derden beschikbaar voor PowerApps. Hiermee kan het grote publiek PowerApps op hun tablet-pc’s uitvoeren. Hoewel deze apps een mooi compromis zijn, voldoen ze nog steeds niet aan de oorspronkelijke visie van Microsoft. Voor gebruikers en klanten is dit misschien de enige manier om te gaan.

Gelukkig ontwikkelen externe bedrijven zoals XoftSpy nog steeds softwareoplossingen voor PowerApps. Ze blijven nieuwe functionaliteit aan de suite toevoegen en de software regelmatig bijwerken. Op deze manier hebben gebruikers altijd de keuze tussen nieuwe en bijgewerkte apps. Niets werkt immers beter dan kiezen.

Power Apps – Puur ICT

Posted in IT