Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels onverslaanbaar vandaan? De materialen waaruit de metrotegel bestaat die je in de straten van Parijs, Londen en New York ziet, zijn kalksteen, zandsteen en keramiek. Deze drie aardetinten worden al meer dan 2021 jaar gebruikt om grote mozaïekachtige ontwerpen te maken op trottoirs, muren en vloeren. De exacte oorsprong van deze tegel is in mysterie gehuld, maar de meest populaire theorie is dat de originele stenen werden gewonnen in de Franse regio van steengroeven aan de oevers van de rivier de Seine in Frankrijk. Er wordt gezegd dat deze natuurstenen voor het eerst als bouwmateriaal werden gebruikt in de oudheid van de Egyptenaren.

Waar komen metrotegels vandaan?

Bouwvakkers droegen de buit van de steengroeven en gebruikten de natuurstenen om bruggen van Parijs en de muren van de beroemde oude stad te bouwen. Naarmate de tijd verstreek, begonnen de marmeren stenen aan populariteit te winnen als straatartiesten, vleesbuffet en openbare baden. Het duurde ook niet lang voordat het idee wortel schoot om het marmer te gebruiken als tegels voor binnen- en buitenconstructies. Vanaf een bescheiden begin is het gebruik van metrotegels uitgegroeid tot een bedrijf van meerdere miljoenen dollars. Tegenwoordig is de metro een van de drukste en meest drukke gebieden in heel Europa.

Waar komen metrotegels vandaan? De oorsprong van deze populaire steen is in mysterie gehuld, maar de commerciële handel in deze steen gaat terug tot meer dan duizend jaar. Vandaag de dag blijft de commerciële handel floreren in Londen, Parijs en New York City. Toeristen van over de hele wereld komen naar deze plaatsen om de unieke stenen creaties te bekijken die zijn gemaakt in de doorgangsstations van deze steden.

Klik op deze link: Retrotegels