Hoe u een auto uit Duitsland importeert

Wilt u een auto importeren vanuit Duitsland naar Italië? De beste plaats voor u om een geschikt autoverhuurbedrijf te vinden, is Duitsland. In feite zijn er veel autoverhuurbedrijven in Duitsland die u geweldige aanbiedingen voor geïmporteerde auto’s aanbieden. Voordat u echter daadwerkelijk een dergelijk bedrijf kiest voor uw importauto uit Duitsland, is het belangrijk dat u over wat basisinformatie over deze auto’s beschikt, zodat uw beslissing op een gemakkelijkere manier kan worden genomen.

Het eerste dat u in gedachten moet houden, is het model van het voertuig en het bouwjaar. Dit is zeer noodzakelijk, aangezien de meeste Europese landen een wettelijke beperking hebben op het importeren van oudere auto’s. Als u van deze optie gebruik wilt maken, moet u de originele documentatie van het voertuig hebben. Het laatste dat u wilt doen, is in het grijze gebied van legaliteit vallen en zware straffen krijgen.

Het tweede dat u moet weten, is de capaciteit van het voertuig. De meeste Europese landen staan geen auto-import toe met een capaciteit boven de 3e serie. Als u van plan bent om een auto uit Duitsland te importeren, moet u ook de auto-onderdelen bekijken. Dit zal u helpen de auto beter te begrijpen. U kunt inschatten of u een hele auto of alleen onderdelen moet kopen. Onderdelen zullen goedkoper zijn, maar zullen u ook beperken als het gaat om het importeren van een auto uit Duitsland naar de importmarkt voor klassieke auto’s.

Nu u de auto kent die u uit Duitsland wilt importeren, moet u zich vertrouwd maken met de lokale wetten. In veel steden in Duitsland is autoverhuur niet toegestaan, dus als u een auto wilt huren, moet u de voorschriften in overeenstemming met uw stad controleren. Deze zijn erg belangrijk om te weten voordat u de luchthaven verlaat, omdat u misschien niet het risico wilt lopen aan de kant van de weg te staan terwijl u wacht op een huurauto.

Het laatste dat u moet doen voordat u op reis gaat, is uzelf vertrouwd maken met de afzonderlijke containerdiensten. Individuele containerdiensten van Duitsland naar de VS en Canada zijn erg populair, vooral omdat de verzendkosten aanzienlijk lager zijn. Verzenden met de auto vanuit Duitsland naar de VS en Canada kan echter behoorlijk moeilijk zijn als u niet weet hoe het verzendproces werkt. Veel van de containerdiensten vanuit Duitsland verzenden bijvoorbeeld alleen per individuele containers en niet per groep containers.

Als u besluit om een individuele containerservice te gebruiken om uw auto te verschepen, controleer dan eerst de inloggegevens van de bestuurder en de criminele achtergrond. U kunt altijd advies vragen aan mensen die u kent of aan de lokale autoriteiten in Duitsland. U kunt altijd online kijken voor een goede lijst van autoverhuurbedrijven in Duitsland zoals Van Leersum & Zn. U krijgt een gedetailleerde offerte nadat u de benodigde gegevens heeft aangeleverd. U kunt ook vragen stellen over enkele speciale aanbiedingen van individuele verhuurbedrijven, zoals kortingen op de terugreis of op gecombineerde vliegtickets, vervoer over land en lokaal parkeren.

Kijk voor meer informatie op https://www.vanleersum.nl/