Wat is een Bullet Journal-systeem?

Wat is een Bullet Journal-systeem?

Wat is een meer info ? Een dagboek dat wordt gebruikt om het schrijven bij te houden. Niet alleen schrijven, maar de voortgang en gebeurtenissen volgen en een verhaal of verzameling gebeurtenissen samenstellen en aantekeningen maken over wat er op welk tijdstip, in welke volgorde enz. Werd gezegd. Deze zijn ook nuttig voor motivatie en zelfdelegatie, aangezien de eigenaar kan kijken terug op hun maanden of jaren van schrijven en beslissen hoe belangrijk of onbelangrijk dingen waren. Het is als een dagboek, maar in een meer georganiseerde vorm, en het is een geweldige manier om de voortgang bij te houden.

Wat is een bullet journal

Een bullet journal verschilt niet veel van het normale dagboek dat je zou gebruiken voor persoonlijk schrijven of journaals, behalve dat dit overzichtelijker en effectiever is. Waarom is dit zo? Omdat bullet journaling een planner of planning gebruikt om gebeurtenissen op te nemen en later samen te vatten. Een goede planner heeft meerdere kolommen om notities bij te houden over wat er op welk tijdstip is gezegd, met notities en herinneringen voor wanneer de volgende keer in elke kolom moet worden geschreven. Bij bullet journaling gebeurt dit in een to-do-lijstindeling met één kolom. Geef elke dag prioriteit aan de uit te voeren taken door ze in die kolom op te schrijven, ga dan terug en geef prioriteit aan de lijst in de volgende kolom.

Dit systeem helpt mensen aan de slag te gaan met een papierloze levensstijl, omdat het maken van papieren een eeuwigheid duurt en zoek raakt, en ze worden niet allemaal op dezelfde plek bewaard. Met dit soort systemen is het bijhouden van de voortgang ook net zo eenvoudig als het opschrijven van wat er is gedaan en het prioriteren ervan, een soort van prioriteiten-tint-jij-lijst. Hierdoor kan de persoon die het bullet journal-systeem gebruikt de voortgang van hun projecten bijhouden, zodat ze niet achterblijven of verdwalen in een zee van takenlijsten en stapels papier overal. Bovendien is alles in deze systemen ingebouwd, dus als je eenmaal je bullet journal-systeem hebt ingesteld, kun je het gebruiken om je projecten bij te houden, herinneringen op te schrijven en zelfs opdrachten te markeren met stickers of markers, waardoor je nog meer tijd bespaart. dan u in het organiseren van de spreadsheets stopt.

Voor meer info klik je deze site aan: Mylovelynotebook.nl