Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Ik ben er vrij zeker van dat iedereen van dit woord heeft gehoord, maar de meesten van ons weten niet precies wat het werkelijk is. Het is de staat van zelfverzekerd en zelfverzekerd zijn zonder arrogant of onbeleefd te zijn. In de wereld van therapie en psychologie is het een zeer effectieve manier van interactie en een vaardigheid die meestal kan worden verworven. Ik maakte kennis met assertiviteitstraining toen ik iets meer dan 10 jaar geleden naar de universiteit ging. Sindsdien heb ik veel klanten gehad die me vroegen hoe ik assertiever kon worden in welke situatie dan ook.

Het hele concept achter assertiviteit is dat je je kracht van assertieve communicatie gebruikt als je wilt dat anderen hetzelfde met jou doen wat is assertief. Hoe is dit van toepassing in interpersoonlijke relaties? Nou, om het simpel te zeggen, als je constant het gevoel hebt dat je neergehaald, passief en ongewenst wordt door andere mensen, dan is de kans groter dat je je op een defensieve en onderdanige manier gedraagt om te voorkomen dat je met de mensen omgaat. die u problemen bezorgen. Als u assertiever wilt zijn in uw interacties met uw interpersoonlijke partner of geliefde, moet u eerst begrijpen hoe het concept van assertiviteit werkt. Dit komt omdat het concept van passief en agressief vaak door elkaar wordt gebruikt en we de twee vaak in onze eigen gedachten verwarren.

Passief: het concept van passieve mensen lijkt misschien dat ze een laag zelfbeeld hebben, maar eigenlijk gebruiken ze gewoon hun gevoel van ontoereikendheid om zichzelf te beschermen tegen het gevoel alsof ze ontoereikend zijn. Door onderdanig te handelen en anderen te laten weten dat ze weinig zelfvertrouwen hebben, voelen ze zich veilig en comfortabel in hun vel. Het is echter een feit dat mensen met een laag zelfbeeld vaak te passief zijn en denken dat ze hun behoeften niet effectief kunnen communiceren. Assertief: door het concept van assertiviteit aan te nemen, zijn we in staat assertief te zijn en effectief te communiceren.

Klik op deze link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/