Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen groene metrotegels vandaan, is een vraag die veel mensen al eerder hebben gesteld, en het antwoord is niet per se heel duidelijk. Als je aan metrotegels denkt, denk je meestal aan de kleurrijke vierkanten die aan de zijkanten van de meeste metro's zijn geplaatst. Ze zijn eigenlijk gemaakt door cement en hoewel ze kunnen worden gekleurd, zul je ze meestal in een uniforme zwarte kleur zien.

Waar komen metrotegels vandaan?

De reden dat metrotegels uit cement worden gemaakt, is omdat het materiaal op deze manier kan worden gevormd en gegoten. De manier waarop het werkt, is dat het cement uithardt als het droog is en vervolgens in elke gewenste vorm kan worden gevormd. Dit betekent dat wanneer architecten nieuwe gebouwen ontwerpen of oude gebouwen renoveren, het cement is wat erin wordt geplaatst om alles bij elkaar te houden.

Je kunt je voorstellen dat het materiaal dat wordt gebruikt om deze metrotegels te maken erg sterk moet zijn, want anders zouden de auto's die over de metrotegels worden gereden uit elkaar vallen. Om ervoor te zorgen dat het cement sterk genoeg is, wordt het gemengd met een vloeistof die de juiste hoeveelheid dichtheid vormt, dit wordt cement met gemiddelde dichtheid (MDF) genoemd. Je zult merken dat dit soort cement erg licht is, daarom wordt het vaak gebruikt voor zaken als metrostations, waar het nodig is om het metaal bij elkaar te houden zonder dat het afbrokkelt. U kunt enkele van de afbeeldingen bekijken die zijn gemaakt met MDF-metrotegels om te begrijpen hoe indrukwekkend ze eruit kunnen zien.

Klik hier om meer te lezen: Retrotegels