Tuinontwerpideeën geleverd in de Kalenberg-stijl

Tuinmannen in Delft nemen een achterbank als het om onderhoud gaat. Ze genieten van de schoonheid van het natuurlijke landschap en hun planten en bomen gedijen zonder enige tussenkomst. Wanneer je een tuin binnenstapt die gevuld is met rotsen, water en gebladerte, kan het moeilijk zijn om je hoofd recht te houden, dus je hebt niet veel tijd voor onderhoud. Daarom brachten de Hollandse meesters zo’n gevoel van rust in hun ontwerp.

U moet ervoor zorgen dat uw tuin regelmatig schoon wordt gehouden. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een spray te gebruiken die je gras voedt, zonder de grond te vernietigen. De Delftse Zegels CBG is zo’n spray, gemaakt van gemaaid gras, aarde en waterafstotend. U kunt de spray zelf aanbrengen of laten bezorgen door een van de vele Nederlandse tuinders die de waarde kennen van een verzorgd gazon.

Als uw gazon eenmaal goed is onderhouden, kunt u overwegen om wat bloembedden toe te voegen. Ook in dit geval is de Delft Zegels CBG weer erg handig, want het biedt een stevige basis om je favoriete bloemen op te planten. In Delft bestaan twee soorten bloembedden: de bloeiende struikarmen en de prieelarmen. De eerste bloeit in de lente en zal een overvloed aan tulpen en narcissen opleveren; terwijl de laatste, met zijn kleurrijke bloemen, het hele jaar door kan worden gebruikt door de prieelarmen dichter bij de grond te brengen. Beide soorten bloemen hebben een zekere mate van onderhoud nodig: de struikarmen moeten om de paar jaar worden gesnoeid en de prieelarmen moeten om de paar jaar opnieuw worden opgepot, omdat ze constant worden verplaatst. De spray die u gebruikt, kan worden gebruikt om deze taken tot een minimum te beperken.

Een populair tuingereedschap is de Dutch Oven, die perfect is voor gebruik op zowel bloembedden als fruitbomen. Er zijn twee verschillende stijlen van Dutch oven, een met een houten handvat en de andere met een stalen pin (het type dat wordt gebruikt op moderne Nederlandse ovens). De houten stijl is rustieker en spreekt van een eenvoudigere tijd, terwijl het stalen ontwerp iets meer uitstraling biedt. Dutch ovens kunnen worden gebruikt om takken af te drogen, kleine stenen op te rapen of gewoon een Nederlandse vlag op je schutting te schilderen. Kies je voor de metalen Dutch oven, houd er dan rekening mee dat het ontwerp beperkt is tot die metalen met een platte bodem.

Nederlandse bonsai is een andere methode om uw tuin in Delft te houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het beschadigen of snoeien van bomen. Door een eenvoudige boomstandaard te bouwen met behulp van bonsai of klei, wat betekent dat ze niet met elkaar concurreren, kun je een afzonderlijke, individuele boom maken en kun je de takken en het gebladerte vormgeven in overeenstemming met het soort bonsai dat je kiest. Omdat Nederlandse bonsaibomen klein zijn, hebben ze de neiging om langzaam te groeien en gedurende vele jaren hun prachtige bladeren en bloemen te ontwikkelen. Sommige soorten hebben echter een zeer hoge groeisnelheid, dus als je een ongeduldig soort tuinman bent, kun je een dwergvariëteit van Nederlandse bonsai overwegen.

Als u uw tuin er natuurlijk en niet al te ongewoon wilt laten uitzien, moet u een Duitse ceder overwegen. Ze zijn niet alleen van nature donkergroen, ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan prachtige tinten zoals wit, rood, zwart en amber. De bast van Duitse ceder is meestal fijner en heeft niet de knoestige textuur van de Japanse knoopboom. Er wordt ook gezegd dat dit type ceder een betere waterbestendigheid heeft dan de meeste andere soorten ceder. Ongeacht het type ceder dat u kiest als tuinontwerp, u kunt er zeker van zijn dat uw tuin volledig uniek zal zijn en dat geen enkele tuin er hetzelfde uitziet.

Bezoek voor meer informatie hun website op boumanhoveniers.nl